
دانشمندان با ساخت نوعی هیدروژل به دنبال بهبود آسیبهای مغز هستند
برخلاف بافت سایر قسمتهای بدن مانند پوست، بافت عصبی مغز پس از آسیبدیدگی بازسازی نمیشود. بااینحال، اکنون دانشمندان با کمک نوع جدیدی از هیدروژل با بار الکتریکی به پیشرفتهای مهمی در این زمینه دست یافتهاند.
تیمی از دانشمندان «دانشگاه هوکایدو» ژاپن ژل پلیمری زیست سازگاری ساختهاند که از بخشهای مساوی مونومرهایی با بار مثبت و منفی تشکیل شده است. به گفته آنها، این ترکیب بهترین چسبیدگی را برای سلولها ارائه میکند.
دانشمندان نسبت مولکولهای متقاطع این هیدروژل را بهگونهای تنظیم کردند تا میزان مقاومتی شبیه بافت مغزی به آن ارائه کنند و همچنین منافذ ریزی در آن بهعنوان مکانهای «لانهسازی» سلول ایجاد کردند. سپس ژل را در یک سرم فاکتور رشد خیس کردند تا رشد رگهای خونی آن را تقویت کنند و درنهایت، آن را با جراحی در نواحی آسیب دیده مغز موش قرار دادند.
تأثیر ژل پلیمری در بهبود آسیبهای مغز

سه هفته بعد، مشخص شد که سلولهای ایمنی و سلولهای عصبی از بافت مغز اطراف به داخل هیدورژل کاشته شده منتقل شدهاند و همچنین رگهای خونی درون آن شروع به رشد کردهاند. سپس دانشمندان سلولهای بنیادی عصبی را به ژل تزریق کردند.
پس از یک دوره ۴۰ روزه، اکثریب آن سلولها زنده مانده بودند و برخی از آنها به سلولهای عصبی و سلولهای آستروسیت نگهدارنده نورون تمایز پیدا کرده بودند. علاوهبراین، برخی از سلولهای عصبی جدید از هیدروژل به بافتهای مغزی اطراف مهاجرت کردند که نشان میدهد مواد به خوبی در مغز ادغام شدهاند.
نکته قابلتوجه دیگر اینکه زمان انجام مراحل مختلف نیز بسیار مهم است. درواقع زمانی که دانشمندان تلاش کردند تا کاشت ژل و اضافهکردن سلولهای بنیادی را بهصورت همزمان انجام دهند، فرآیند با شکست روبهرو شد.
Add Comment